18 April 2016
Atelier bouwen in de tuin - je werk dicht bij huis

Wie droomt er niet van een eigen plek om ongehinderd en in alle rust met z’n werk bezig te zijn? Helaas ontbreekt het vaak aan de nodige plaats om dat comfortabel te kunnen doen. Werkt u graag en is de tijd rijp voor een eigen atelier? Misschien wilde u al langer werk maken van een persoonlijke mancave? Goed nieuws: een atelier in houtskeletbouw is vrij snel te realiseren.

In alle rust je werk uitoefenen

Een atelier bouwen in de tuin is een slimme zet. En wel om een niet mis te verstane reden. De meeste huizen zijn namelijk niet voorzien op veel werkruimte, waardoor woon- werk-verkeer onvermijdbaar is. Sommigen mensen laten hun werk varen, andere nemen er de ongemakken bij, maar storen zich eraan.

Waarom het uzelf niet een pak aangenamer maken en in de tuin een atelier bouwen? Zo kunt u dichtbij huis met uw werk bezig zijn, zonder aan comfort in te boeten!

Volledig op maat

Het ene atelier is het andere niet. Professionals hebben andere noden dan bijberoepers, die op hun beurt iets heel anders zoeken. Ateliers zijn geschikt voor onder meer:

  • Kantoren
  • Salons en studio’s
  • Praktijkruimten
  • Kunstateliers
  • Muziekstudio’s
  • Repeteerruimten

Hout biedt de nodige vrijheid qua ontwerp. Het is perfect mogelijk om een atelier zo te ontwerpen dat het naadloos aansluit bij uw noden en wensen. Gaat u voor een open atelier of net een ruimte met verschillende compartimenten? Wij bouwen een atelier op maat!

Waarom kiezen voor een atelier in de tuin?

Als u beslist om een atelier te bouwen in de tuin, overweeg dan zeker de voordelen van een atelier in houtskelet. In de eerste plaats omdat ze snel en zonder architectenkosten kunnen geplaatst worden. Een fundering volstaat - grote bouwwerken horen er dus niet bij. Wist u trouwens dat u voor een extra gebouwtje van minder dan 40 m² geen grote bouwaanvraag moet doen? Dat versnelt het bouwproces alleen maar verder.

Voor bijgebouwen zijn er geen verplichte voorschriften wat betreft isolatie, maar de isolerende eigenschappen van hout zorgen in elk geval voor een aangenaam klimaat. Er kan natuurlijk altijd perfect bijgeïsoleerd worden. Zelfs extra uitrustingen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, sanitaire toestellen ed. behoren tot de mogelijkheden.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Renopact voor extra uitleg!

014 74 33 33

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief