Jun 13
 

Eenvoudigere regels voor meer energie-efficiëntie bij renovatie (uit: www.bouwenwonen.net)

Minister van Energie Bart Tommelein en minister van Omgeving Joke Schauvliege maken energiezuinig bouwen en renoveren makkelijker. “Om onze doelstellingen hernieuwbare energie te halen tegen 2020 moeten we én meer hernieuwbare energie opwekken én ons totaal energieverbruik verminderen”, zegt Bart Tommelein. “We maken de regels om woningen te renoveren daarom eenvoudiger”, aldus Joke Schauvliege.

Jun 10
 

Belgische woningen bij meest energieverslindende in Europa (uit: http://ikgabouwen.knack.be/)

De Belgische woningen zijn bij de slechtst geïsoleerde in heel Europa. Qua energieverbruik moeten onze huishoudens enkel Luxemburg en Kroatië laten voorgaan. Dat is te lezen in het advies dat de Vlaamse Woonraad uitbracht aan de Klimaatcommissie van het Vlaams parlement.

May 18
Houtskeletbouw / Verbouwingen

Renovaties in de lift: aantal neemt toe, kwaliteit stijgt

Op zondag 29 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse Vlaamse Renovatiedag. In de aanloop daarnaar peilde organisator NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, bij architecten en particulieren naar evoluties binnen de renovatiemarkt. De voornaamste vaststelling is dat het aandeel renovatie binnen de bouwbedrijvigheid blijft groeien.Apr 18
Houtskeletbouw / Verbouwingen

Atelier bouwen in de tuin - je werk dicht bij huis

Wie droomt er niet van een eigen plek om ongehinderd en in alle rust met z’n werk bezig te zijn? Helaas ontbreekt het vaak aan de nodige plaats om dat comfortabel te kunnen doen. Werkt u graag en is de tijd rijp voor een eigen atelier? Misschien wilde u al langer werk maken van een persoonlijke mancave? Goed nieuws: een atelier in houtskeletbouw is vrij snel te realiseren.

Vragen?

Hebt u vragen of wenst u advies, stuur ons gerust een bericht

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief