Feb 21
 

Wegens grote interesse : bijkomende infoavonden op 22 maart 2018 - 8 mei 2018 - 12 juni 2018

Heb je concrete verbouwplannen of is je interesse in onze bouwwijze geprikkeld, kom dan zeker naar onze infoavond.

Deze gaan door op donderdagavond 22 maart 2018 - dinsdagavond 8 mei 2018 - dinsdagavond 12 juni 2018.

Tijdens deze avonden geven wij u een voorstelling van onze bedrijfsvisie en wijze van bouwen.

Het programma ziet er telkens als volgt uit :

19u30 Ontvangst met hapje en drankje
20u Presentatie
21u Vragenronde

Er is die avond ook de mogelijkheid om individueel, samen met onze adviseur en eventueel een architect, de haalbaarheid van uw project af te toetsen.

Interesse? Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt!
Uw deelname is gratis, maar om een goede organisatie te verzekeren, vragen wij u vriendelijk vooraf in te schrijven via info@renopact.be
Feb 21
 

Renopact op Batibouw - hal 8

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 04 maart 2018 zwaaien de paleispoorten van Brussels Expo opnieuw open voor de 59ste editie van BATIBOUW.  De grootste bouw-, renovatie- en interieurbeurs in België, voor particulieren en professionelen.

Renopact kan je terugvinden in hal 8.

Openingsuren

Professionele dagen*
Donderdag 22 februari 2018 van 10u tot 18u30   
Vrijdag 23 februari 2018 van 10u tot 21u

Publieksdagen
Van zaterdag 24 februari tot zondag 04 maart 2018 van 10u tot 18u30
Nocturne donderdag 01 maart 2018 van 10u tot 23u

*De professionele dagen zijn exclusief voorbehouden voor professionele bezoekers uit de bouw-, renovatie- en interieursector. Particulieren hebben geen toegang tot BATIBOUW op 22 en 23 februari.

Plaats

Brussels Expo - Paleis 3 - Belgiëplein 1, 1020 Brussel


Toegangskaarten te verkrijgen bij ons op kantoor.
Jun 02
 

De uitvoering van een project door de ogen van een tevreden klant!

Opdracht:
Plaatsen van extra volume –(2 extra slaapkamers en WC-ruimte op 1ste verdieping), waardoor onderaan carport voor 2 auto’s ontstaat.

Plaats:

Brasschaat

Uitvoering:
november/december 2016

Het verhaal van de klant:

"Of wij onze ervaringen met Renopact willen delen met geïnteresseerden in houtskeletbouw? Graag, als het goed is mag het ook gezegd worden.

De uitgangssituatie is een bestaande woning waarin onze 3 opgroeiende kinderen 2 kleine slaapkamers delen. Naar de toekomst toe geen ideale uitgangssituatie.
Na eerst info ingewonnen te hebben bij de gemeentediensten blijkt dat het plaatsen van een extra volume tegen ons huis toegestaan is. Omdat alle nutsvoorzieningen echter tegen de bestaande zijgevel liggen is een traditionele bouwoplossing geen optie (tenzij alle voorzieningen verplaatst worden, wat echter een aanzienlijke meerkost met zich mee brengt).

Op naar de Bouw & Renobeurs Antwerpen in 2016. Alle daar aanwezige houtskeletbouwers blijken echter weinig of geen interesse te hebben voor een renovatie/”kleine” aanbouw, of verwijzen door naar kleine zelfstandigen die er houtskeletbouw ook wel bijnemen.

Omdat de medewerkers van Renopact altijd druk in gesprek zijn met mogelijke klanten, besluiten we onze contactgegevens achter te laten.
Enkele dagen laten worden we gecontacteerd door Renopact om onze situatie eens op locatie te komen bekijken en bespreken.
Vanaf de eerste ontmoeting “klikt” het met Renopact (vertrouwen wat ontbrak bij eerdere contacten met andere firma’s, die ofwel zeer vaag bleven, een heel andere werkwijze gebruikten, enz.)

Ter plaatse wordt besproken wat onze wensen zijn, wat door onszelf kan uitgevoerd worden, hoe het zit met architect, EPB en veiligheidscoördinator. Na een duidelijke uiteenzetting over de gebruikte werkmethode en het noteren van de gewenste werkzaamheden worden we enkele weken later uitgenodigd in het hoofdkantoor van Ecohuis in Herentals voor verdere besprekingen en bezichtiging van alle materialen.

Na een heldere presentatie van het hele bouwproces door Brenda en een bezichtiging van alle materialen (gebruikte balken, I-dragers, isolatiematerialen, enz.) wordt de aanzet gegeven om een vrijblijvende offerte op te stellen. Na ontvangst hiervan, beslissen we toch nog enkele keren om wijzigingen in deze offerte te doen (o.a. gevelbekleding wijzigen, afvoer van WC verplaatsen). Dit is voor Renopact nooit een punt geweest: na eenvoudige mail met onze verzuchtingen werd enkele dagen later al een aangepaste offerte doorgestuurd.

Als alle punten en komma’s voor ons op de juiste plaats staan wordt de finale offerte omgezet in een overeenkomst. Architecte, EPB- en veiligheidscoördinator worden via Renopact aangesteld (op onze vraag), een bezoek aan de firma voor ramen en deuren is ook achter de rug, kortom, de plaatsing mag beginnen.

Op 15 november is het dan zover. In aanwezigheid van de Renopact-werfleider Thomas worden de sokkels voor de 3 pijlers waarop de constructie zal steunen, gegraven en volgestort met beton. Ook wordt de deuropening in de buitenmuur van de zijgevel op de eerste verdieping uitgeslepen, ondersteund en vakkundig afgemaakt met plastiek, zodat regen en wind niet in de binnenspouw kunnen komen. De binnenmuur wordt ongemoeid gelaten, totdat de constructie onderdak zal staan. Hierdoor hebben we binnen geen enkele last van stof of koude.

Twee dagen later wordt een gelamelleerde balk met 24 bouten en chemische ankers veilig verankerd in de buitengevel. Deze balk zal samen met de 3 stalen pijlers aan de andere zijde de basis zijn waarop de hele constructie komt te rusten. Op dit moment is duidelijk dat Renopact met ploegen van 2 mensen werkt. In de beginfase kunnen 2 mensen deze zware werken niet alleen aan, en wordt hulp geboden door andere Renopact ploegen. Hierdoor lijkt het plaatsen van de al vooraf geassembleerde zijwanden een koud kunstje. Alles wordt stevig aan elkaar bevestigd, en extra verstevigd met bovenliggende balkenstructuur.

Twee dagen later staat het ganse volume op zijn plaats, en kan de toegewezen ploeg van 2 personen verder aan de slag. Het plaatsen van de I-balken voor de dakstructuur, het plaatsen van de extra isolatie cocon rondom, het aanbrengen van lattenwerk voor de buitengevel bekleding alles loopt op wieltjes. Het uiteindelijke plaatsen van de Rockpanel-gevelafwerking wordt in samenspraak met werfleider en architect ter plaatse besproken, en daarna tot in de kleinste details geplaatst als voorzien. De gure weersomstandigheden (gelukkig heel weinig regen, maar heel koude temperaturen en koude wind) maken dat deze werken toch veel energie vergen van onze Renopact-ploeg (Tjorven en Moussa).

Omdat wij besloten hebben om de verdere afwerking (alle werken binnenin) zelf uit te voeren, doen wij regelmatig een beroep op de vakkennis van Renopact. Hoe we bepaalde zaken (plaatsen leidingspouw, WC-installatie, en nog vele andere items) best uitvoeren en met welke materialen, geen vraag is te veel. Integendeel: wij worden soms overstelpt met goede raad en aanwijzingen.

Waar ons oorspronkelijk een constructieperiode van 15 dagen werd vooropgesteld, was op 9 december de laatste werkdag (door het slechte weer werd de klus geklaard in 16 en een halve dag). Toch wel een beetje onwennig dat alle activiteit ineens stilligt. Na het opruimen van de stellingen, bouwmaterialen en bouwafval wordt er bij koffie en gebak nog even teruggekeken op een – ook voor ons – heel positieve bouwervaring.

We zijn intussen enkele maanden verder. De slaapkamers en WC-ruimte zijn helemaal af, de meisjes slapen al geruime tijd elk in hun eigen kamer die ze met trots tonen aan alle vriendinnetjes die langskomen.

Dankzij deze ingreep, hebben de 3 meisjes nu elk hun eigen slaapkamer en kunnen zij ’s nachts heel simpel naar het toilet. Als extraatje is ook de mama niet vergeten. Eén kamer is ingericht als gemeenschappelijke dressing terwijl haar auto nu droog en vorstvrij in de ontstane carport mag

Nog even een pluim voor de hele Renopact-familie ! Vanaf de eerste contactname via de administratie, via de werfleider tot de uitvoerende werkkrachten: dikke MERCI. Jullie zijn een top team wat wij graag willen aanbevelen bij hen die ook rondlopen met renovatieplannen."

Van onze kant ook bedankt Jef om jou ervaring te delen! Het was een zeer fijne samenwerking!

Foto's van dit project kan u ook terug vinden op onze website!
May 31
 

Voor onmiddellijke indiensttreding: Werfleider verbouwingen in houtskeletbouw

Renopact is een gespecialiseerde firma in verbouwingen, uitbreidingen in houtskeletbouw.
Onze firma (ver)bouwt op een kwalitatief hoogstaande manier.
Om deze kwaliteit en service te kunnen blijven garanderen, zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding een nieuwe werfleider!

Uw functie:
U bent de schakel tussen voorbereiding en uitvoering. Hiervoor werkt u in nauw overleg
samen met de werkvoorbereiding/projectleider en brengt u deze voorbereiding op een
correcte en efficiënte manier over in uitvoering.
U bent tevens een eerste aanspreekpunt voor de klant op de werf en komt mogelijks reeds in
voorbereiding een eerste maal in contact met hen.

Uw profiel:
U hebt een uitgebreide ervaring in de bouwwereld en kan de voorbereiding op een juiste en efficiënte manier omzetten in de praktijk.
U kan indien noodzakelijk constructieve oplossingen geven aan bepaalde uitvoeringsdetails.
U kan goed in teamverband werken, bent ondernemend, sociaal vaardig en steeds klantvriendelijk.

Aanbod:
Wij bieden u een uitdagende, gevarieerde functie binnen een stabiele werkomgeving.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Renopact - Oud-Strijderslaan 207- 2200 Herentals,
tel. 0474 76 87 30 (Thomas) of mail naar koen@renopact.be 
Apr 28
 

28/04: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk!

Geniet voor een lekker lang weekend alvast even 3 minuten en half van hoe het NIET moet! Pen en papier voor notities heb je alvast niet nodig!

Vragen?

Hebt u vragen of wenst u advies, stuur ons gerust een bericht

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief